04.09.2011 15:51 - THE OLD BEE'S TIME-03, health prescriptions by Bogomil kostov AVRAMOV RUSSEFF-HEMY
01.
МЕДЕН КЕЙК С ФУРМИ
За да приготвиш меден кейк с фурми е необходимо освен всичко останало, да ти се хапва нещо особено вкусно. Най-напред подсигури фурми. Мед лесно се намира.
ВЗЕМИ:
2/3 чаена чаша растителна мазнина – олио;
3/4 чаени чаши кафява захар за сладки;
3 пресни яйца от кокошка;
3/4 чаена чаша мед;
1 пакет с 225 грама сухи фурми. Извади костилките. Нарежи на ситно;
2 чаени лъжици настъргана портокалова кора, (по желание);
3-1/3 чаена чаша пресято бяло брашно;
2-1/4 чаена лъжица бакпулвер;
3/4 чаена лъжица сода бикарбонат;
1/2 чаена лъжица сол;
1-1/2 чаена лъжица канела на прах;
3/4 чаени лъжици мускатово орехче на прах;
1/2 чаена чаша портокалов сок.
СЕГА:
Разбъркай заедно маслото и захарта. Разбий до състояние на крем. Добави яйцата едно по едно. Добре разбий подир всяко добавено яйце. Прибавяй по малко мед, като го разбърквашизключително добре с фурмите и портокаловите настъргани корички. Размеси, пресей и прибави едновременно брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, солта и подправките. Разбъркай ги до консистенция на крем заедно с портокаловия сок.
НАКРАЯ:
Налей тази вълшебна смес в ламаринена тавичка. Изпечи съдържанието на бавен огън заоколо 1 час и 15 минути време при температура 177° по Целзий.
ПРЕДИ ДА КОНСУМИРАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОХЛАДИ!
10
10
Няма коментари:
Публикуване на коментар