Пчелари от Средец канят на дегустация - предлагат вкусни еликсири
2014-02-03 16:26:30 | viapontika.com
2014-02-03 16:26:30 | viapontika.com
Автор: Алекс Иванова
С дегустация на ароматен мед и пчелни еликсири ще отбележат деня на своя покровител Св.Харалампий Чудотворец пчеларите от региона на Средец.
На 10 февруари, когато се чества светеца, те ще наредят своите продукти в Посетителския информационен център в месността Божура.
Една от запазените марки на пчеларите в Странджа е мановият мед.
Според председателя на Сдружението по биопчеларство Димо Димов, този по-тъмен на цвят мед, се произвежда от около 120 пчелари в Странджанския край.
Еликсирът не е нектарен мед, а се добива от листата и жълъда на дъба. Листните въшки и различни хоботници също подпомагат този процес, обяснява Димов.
Освен вкусни и полезни пчелни продукти, на масите за дегустация в Божура ще има характерни ястия от странджанската кухня, представени от местни производители, съобщиха от общината.
Идеята на тази среща е да промотира и засили развитието на традиционните продукти, а те да подпомогнат развитието на туризма в региона, обясниха от община Средец.
Дегустацията в красивата горска местност започва в 11 часа на 10 февруари, понеделник.
С дегустация на ароматен мед и пчелни еликсири ще отбележат деня на своя покровител Св.Харалампий Чудотворец пчеларите от региона на Средец.
На 10 февруари, когато се чества светеца, те ще наредят своите продукти в Посетителския информационен център в месността Божура.
Една от запазените марки на пчеларите в Странджа е мановият мед.
Според председателя на Сдружението по биопчеларство Димо Димов, този по-тъмен на цвят мед, се произвежда от около 120 пчелари в Странджанския край.
Еликсирът не е нектарен мед, а се добива от листата и жълъда на дъба. Листните въшки и различни хоботници също подпомагат този процес, обяснява Димов.
Освен вкусни и полезни пчелни продукти, на масите за дегустация в Божура ще има характерни ястия от странджанската кухня, представени от местни производители, съобщиха от общината.
Идеята на тази среща е да промотира и засили развитието на традиционните продукти, а те да подпомогнат развитието на туризма в региона, обясниха от община Средец.
Дегустацията в красивата горска местност започва в 11 часа на 10 февруари, понеделник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар